Saturday, July 12, 2014

Ramadhan~

Assalamualaikum wbt.

dah masuk 15 Ramadhan..

Alhamdulillah..berjaya berpuasa dan kembali berselera..

baby agak strOO0ngg kali ni..maybe sebab dah 7m++

Sepanjang ramadhan ni..

mama masak..letey macamna pon tetap masak..

jimat $ dan tidak membazir...

sebab makan pontak tera(banyak) mana..

lebih baik masak...


Dalam kesibukan orang lain membuat persiapan raya..

mama relax lagi..sbb baju Ammar dah beli awal2...

tunggu nak beli kasut ja untuk dia..

mama n papa pakai mana ada sudah..hehe..

baju papa n ammar dah tokwan beli..malas nk beli lagi..

untungkan..wan hampa beliii....

mama kena lah cari..kira tahun ini ikut jer tema family mama..

HIJAU kateko!

hehe...

hopefully mama dpt lah cari dress yg cun2 kaler hijaw..

raya ni plan katanya nak bakaq2 satey...

family mama dan fil...

sbb shuben ai dulu keje jual satey..

so dah deal lah dgn x tokey dia..hehee...

sedap satey dia...kuah pon sedap...



Di samping kita bergembira membuat persiapan raya..berbuat ibadah dalam bulan puasa...

Jangan lupa sedekah mana yang mampu terutama doa setiap kali solat

kepada saudara2 kita di Gaza...

Hebatnya mereka berperang semasa bulan ramadhan...

Betapa besar ganjaran dan berkatnya mereka memperjuangkan agama Islam

Kalau kita di Malaysia dapat berbuka dengan sekenyang-kenyangnya..

ingatlah mereka di sana..hanya mengutip serbuk2 roti untuk berbuka...

Ya Allah sedihnya...jangan kau lemahkan iman2 kami dengan ancaman2 luar..

Berdoalah kita...sesungguhnya itu sahaja senjata kita di Malaysia.


Sekian.






0 comments: